Kickstart je carrière met een praktisch ontwerpgericht PDEng-programma

Volg na je master een PDEng-programma bij de Universiteit Twente en creëer nieuwe mogelijkheden voor jezelf. PDEng is naast een post-masteropleiding ook een betaalde baan. Samen met bedrijfsprofessionals richt je je op een vernieuwend ontwerpvraagstuk. Het PDEng-programma biedt jou  de springplank naar een carrière als ontwerper of developer.

Werken als PDEng

Alle PDEng post-masteropleidingen op een rij

Speel na jouw master in op de behoeften van de industrie. Met een PDEng-programma liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Zo biedt Universiteit Twente de volgende programma’s:

√ Civil Engineering

√ Energy & Process Technology

√ Maintenance

√ Robotics

√ Business & IT

Indien er geen (geschikte) vacatures beschikbaar zijn,

Aanbevolen vacatures

Ontwikkelaars die innovaties realiseren
Klaar voor de toekomst van je carrière

 • 1 min, 14 sec
 • 1 min, 44 sec
 • 2 min, 54 sec

De fundering voor de rest van je carrière

 • Zet kennis om in technische innovaties
  Technische ontwerpen in de praktijk

  Kies uit een breed scala aan onderwerpen waarbij je diepgaand onderzoek met onderwijsmodules combineert. Gedurende 2 jaar bestaat zo’n programma voor 50% uit het volgen van onderwijs aan de Universiteit Twente. De overige 50% bestaat uit het uitvoeren van een ontwerpopdracht bij een organisatie. Een mooi voorbeeld van hoe je voor direct impact in de maatschappij kunt zorgen. En dat sluit perfect aan bij onze missie en visie voor tot 2030: Shaping2030.

  Onze missie en visie: Shaping2030
 • Bekijk wat beter bij je past
  De verschillen tussen PDEng en PhD

  Zowel een PDEng als een PhD zijn postacademische opleidingen. Het verschil? Een PDEng is meer toegepast georiënteerd, dus de focus ligt vooral op de behoefte van de industrie. Verder heeft een PDEng:

  √ een duur van twee jaar. Een PhD duurt vier jaar.

  √ een onderwijsdeel (50%) en een praktisch ontwerpdeel (50%). Hierdoor combineert het programma academisch onderwijs met een industriële context.

  √ focus op (technologische) ontwerpen. Bij een PhD ligt die focus vooral op diepgaande onderzoeken.

  Bekijk de PDEng-vacatures

Een PDEng-kandidaat vertelt

Niels aan het woord

Ontdek zelf hoe het leven van een PDEng-kandidaat eruitziet. Niels vertelt er meer over. Ook andere alumni inspireren je graag met hun verhalen. Wil je meer weten over het PDEng-programma? Stuur een mail naar pdeng@utwente.nl.