1. Over UT
 2. Onderzoeksinstituten

Toponderzoekers van wereldklasse

Onze kracht schuilt in de samenwerking tussen de verschillende disciplines. In de onderzoeksinstituten koppelt de Universiteit Twente technologie (high tech) aan menselijk gedrag en maatschappelijke relevantie (human touch).

Daar wil je bijhoren

Onderzoeksinstituten

Werken als onderzoeker op het snijvlak tussen de techniek en maatschappij: dat maken we mogelijk binnen onze wereldwijd bekende onderzoeksinstituten. Zowel bij onderzoeken op het gebied van nanotechnologie (MESA+ Instituut), ICT (Digital Society Instituut)  alsbiomedische technologie en technische geneeskunde (TechMed Centre). Daarnaast doen we onderzoek binnen bestuurskunde, geo-informatiewetenschappen en aardobservatie. Doe je mee?

Bouw aan een betere wereld

Een toonaangevende technische universiteit

 • MESA+
  Realiseren van grootse oplossingen met het extreem kleine

  Het MESA+ Instituut is een toonaangevend onderzoeksinstituut op het gebied van nanotechnologie. We richten ons op Key Enabling Technologies (KET's) - fotonica, fluidics, harde materialen, zachte materialen en devices, gecombineerd met verantwoord onderzoek en innovatie - en de convergentie hiervan om baanbrekende innovaties te realiseren op het gebied van de grootste maatschappelijke uitdagingen.

  Lees meer
 • Digital Society Institute
  Werken aan de toekomst van onze digitale samenleving

  Het Digital Society Instituut (DSI) is één van de drie multidisciplinaire onderzoeksinstituten van de Universiteit Twente. Het Digital Society Instituut draagt bij aan verantwoordelijke digitalisering en naadloze aansluiting van technologie op de mens en haar behoeften. Daarbij richten we ons op vijf thema's: Data Science en Kunstmatige Intelligentie, Smart Industry, E-health, Robotica en Cybersecurity.

  Lees meer
 • Technisch Medisch Centrum
  Verbeteringen van de gezondheidszorg door gepersonaliseerde technologie

  Het Technisch Medisch (TechMed) Centrum is een toonaangevende innovatiehub die constructieve impact heeft op de gezondheidszorg door middel van uitstekende onderzoeks-, innovatie- en onderwijsprogramma's. Het TechMed Centre is uitgerust met de modernste infrastructuur, variërend van onderzoekslaboratoria, preklinische proeftuinen en gesimuleerde ziekenhuisomgevingen.

  Lees meer

Bekijk recente publicaties en onderzoeken van onze top wetenschapper

Onze wetenschappers voelen een grote verantwoordelijkheid om maatschappelijk relevante oplossingen te ontwikkelen en om fundamenteel onderzoek toe te passen om voorbereid te zijn op een onvoorspelbare en sterk veranderlijke toekomst.