1. Over UT
 2. Strategie en cultuur

Onze missie en visie: Shaping2030

We zitten midden in de 4e industriële revolutie. De voortschrijdende digitalisatie biedt nieuwe kansen en risico's en de samenleving vindt zichzelf opnieuw uit. Als universiteit willen wij een voortrekkersrol in deze ontwikkeling, door richting te geven en verantwoordelijkheid te nemen.

Diversiteit en inclusie

Iedereen doet ertoe bij de Universiteit Twente

Innovatie, een betere sfeer, prestaties en gelijke kansen bij dé werkplek waar iedereen ertoe doet. Daar besteden we bij de Universiteit Twente extra aandacht aan. Ons doel is dat er in 2025 25% vrouwelijke academische hoogleraren bij ons werken.

Samen streven we naar het creëren van een inclusieve gemeenschap. Op die manier bevorderen we onderzoeken, het onderwijs, valorisatie en onze werkomgeving. Dat doen we binnen verschillende aspecten. Denk aan: 

√ een goede en evenwichtige gendervertegenwoordiging.

√ bijdragen aan het belang van genderbewustzijn, zowel binnen als buiten onze universiteit.

√ Hypatia-leerstoelen voor vrouwelijke hoogleraren om het belang van genderdiversiteit en -inclusie te onderstrepen.

√ voor al jouw vragen over inclusiviteit, diversiteit en/of de LGBTQ+ gemeenschap kun je mailen naar pride@utwente.nl 

Hoe ervaren onze hoogleraren diversiteit en inclusiviteit bij de UT? 

Bijdragen aan een eerlijke, duurzame en digitale samenleving

Onze visie

 • Shaping2030
  Human Touch

  Bij de Universiteit Twente draait het om mensen, in overeenstemming met de High Tech Human Touch-filosofie van onze universiteit. Bij alles wat we doen staan het welzijn en de toekomst van onze studenten en medewerkers voorop. Van onderzoek en onderwijs tot personeelsmanagement, campusbeheer en de inzet van nieuwe technologieën.

 • Shaping2030
  Wij zijn een technische universiteit

  Als technische universiteit staan we ten dienste van de samenleving. De wereld verandert en het is aan ons om hier een zo positief mogelijke invloed op uit te oefenen. Dit doen we met behulp van wetenschap en technologie.

 • Shaping2030
  Wij maken de samenleving sterker

  Wij helpen de maatschappij de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan. We zijn transparant over wat wetenschap en technologie wel en niet kunnen betekenen in het vinden van duurzame oplossingen. En we dragen bij aan een vertaling van deze oplossing naar het leven van alledag.

 • Shaping2030
  Wij zijn duurzaam

  We willen dat onze gemeenschappen floreren en veerkracht tonen en pakken onze kansen op het gebied van innovatie. We zijn deskundig en hebben oog voor wat de samenleving nodig heeft. Onze studenten en medewerkers krijgen alle begeleiding die ze nodig hebben in hun zoektocht naar ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

Shaping2030

“Bij de Universiteit Twente draait het om mensen, Human touch. Met onze duurzame technologieën maken we de samenleving sterker.”