1. Over UT
 2. Twente en Enschede

Werken in de grootste stad van Oost-Nederland

160.000 inwoners, 30.000 studenten en een groene omgeving die alles te bieden heeft. Welkom in Enschede. Dé plek waar de Universiteit Twente is gevestigd.

Enschede bruist

Leer de stad beter kennen

Net naast de Duitse grens vind je het hart van Oost-Nederland. Enschede is een relatief rustige, veilige en prettige stad om in te wonen, werken én studeren. Hier heb je alle ruimte om jezelf te zijn.

Jouw werkplek bij Universiteit Twente

Bevindt zich de grootste stad van Oost-Nederland

 • Verhuizing naar Oost-Nederland
  Het Expat Centrum Twente helpt daarbij

  Voor alle vragen over regelingen, woningen en scholing kan je bij het Expat Centrum Twente (ECEN) in Hengelo terecht. Het team verleent betaalde diensten aan alle expats die wonen en werken in de regio Twente. Van huisvesting, belastingen, financiën en onderwijs tot allerlei persoonlijke en sociale behoeften.

  Ook goed om te weten, is dat het Expat Centrum Twente een initiatief is van het World Trade Center Twente. Beide worden ondersteund door tal van gemeenten in de omgeving. Denk aan Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en ook nog verschillende bedrijven.

  Expat center
 • Twente High-Tech regio
  De Twente Global Goals

  Twente is ideaal voor pioniers die slimme oplossingen bedenken. Oplossingen die ertoe doen. Vooral voor de grootste maatschappelijke uitdagingen.

  Lees meer

Werk waar we trots op zijn

Bij de Universiteit Twente hebben we hart voor onze mooie regio. Wist je dat we verbonden zijn met veel lokale gemeenschappen? En dat we hebben bijgedragen aan de visie op citymarketing? Nog zo’n voorbeeld om te laten zien dat ons werk er echt toe doet.