Kickstart je carrière met een praktisch ontwerpgericht EngD- programma

Volg na je master een Engineering Doctorate (EngD) programma bij de Universiteit Twente en creëer nieuwe mogelijkheden voor jezelf. EngD is naast een post-masteropleiding ook een betaalde baan. Samen met bedrijfsprofessionals richt je je op een vernieuwend ontwerpvraagstuk. Het EngD-programma biedt jou  de springplank naar een carrière als ontwerper of developer.

Werken als EngD

Alle EngD post-masteropleidingen op een rij

Speel na jouw master in op de behoeften van de industrie. Met een EngD-programma liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Zo biedt Universiteit Twente de volgende programma’s:

√ Civil Engineering

√ Energy & Process Technology

√ Maintenance

√ Robotics

√ Business & IT

Indien er geen (geschikte) vacatures beschikbaar zijn,

engd

Ontwikkelaars die innovaties realiseren
Klaar voor de toekomst van je carrière

 • 3 min, 57 sec
  DEAC Teuge
 • 3 min, 11 sec
  Langezijds
 • 2 min, 56 sec
  Infotopics

De fundering voor de rest van je carrière

 • Zet kennis om in technische innovaties
  Technische ontwerpen in de praktijk

  Kies uit een breed scala aan onderwerpen waarbij je diepgaand onderzoek met onderwijsmodules combineert. Gedurende 2 jaar bestaat zo’n programma voor 50% uit het volgen van onderwijs aan de Universiteit Twente. De overige 50% bestaat uit het uitvoeren van een ontwerpopdracht bij een organisatie. Een mooi voorbeeld van hoe je voor direct impact in de maatschappij kunt zorgen. En dat sluit perfect aan bij onze missie en visie voor tot 2030: Shaping2030.

  Onze missie en visie: Shaping2030
 • Bekijk wat beter bij je past
  De verschillen tussen EngD en PhD

  Zowel een EngD als een PhD zijn postacademische opleidingen. Het verschil? Een EngD is meer toegepast georiënteerd, dus de focus ligt vooral op de behoefte van de industrie. Verder heeft een EngD:

  √ een duur van twee jaar. Een PhD duurt vier jaar.

  √ een onderwijsdeel (50%) en een praktisch ontwerpdeel (50%). Hierdoor combineert het programma academisch onderwijs met een industriële context.

  √ focus op (technologische) ontwerpen. Bij een PhD ligt die focus vooral op diepgaande onderzoeken.

  Lees meer over EngD aan de UT

Een EngD-kandidaat vertelt

Niels aan het woord

Ontdek zelf hoe het leven van een EngD-kandidaat eruitziet. Niels vertelt er meer over. Ook andere alumni inspireren je graag met hun verhalen. Wil je meer weten over het EngD-programma? Stuur een mail naar engd@utwente.nl.