Een PhD als springplank voor jouw carrière 

Volg na je master een PhD-programma bij de Universiteit Twente. Een PhD is naast post-masteropleiding een betaalde baan. Na 4 jaar diepgaand onderzoek promoveer je en krijg je officieel de titel doctor (dr.) toegekend. Dé fundering voor de rest van je carrière en erkenning in zowel de academische wereld als het bedrijfsleven.

Werken als PhD

Zo krijg je jouw titel

Vier jaar interessant werk uitvoeren. Met een diepgaand onderzoek binnen een specifiek onderzoeksgebied als eindproduct en ter afsluiting je dissertatie en de presentatie en verdediging van jouw onderzoek.

Benieuwd welke PhD-programma’s er allemaal voor je klaarliggen?

Aanbevolen vacatures

Bekijk de video's van onze PhD-kandidaten
Reframe PhD

 • 1 min, 26 sec
  Compilatie
 • 1 min, 18 sec
  Miriam
 • 1 min, 15 sec
  Rik

Promoveren aan UT

Is de meest invloedrijke tijd in je persoonlijke ontwikkeling om je voor te bereiden op je toekomstige carrière

 • Wat zijn de carrièrevooruitzichten?
  Een carrière buiten de wetenschap is een mogelijkheid na je promotie

  Je kunt bijvoorbeeld denken aan beleidsfuncties bij de overheid en management- en adviesfuncties in het bedrijfsleven.

  Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de promovendi na hun promotie een carrière in de wetenschap ambieert. Slechts 20% van alle promovendi komt echter in dienst van de universiteit, en nog eens 10% belandt in onderzoeksgerelateerde functies buiten de universiteit. De overige 70% komt na hun promotie terecht in functies in het bedrijfsleven of bij de overheid.

  Lees het verhaal van Miriam
 • Waarom zou je promoveren?
  Alle voordelen in één oogopslag

  √ Grote kansen op de arbeidsmarkt, zowel binnen als buiten de academische wereld!

  √ Hoogste academische graad, na je promotie mag je 'dr.' voor je naam zetten.

  √ Gevarieerd werk, naast je onderzoek besteed je tijd aan het ondersteunen van onderwijs. Zo is het het begeleiden van master- en bachelorstudenten is onderdeel van je werk.

  √ Goede arbeidsvoorwaarden, reiskostenvergoeding, de mogelijkheid om thuis te werken, flexibele uren, vakantiedagen die je zelf kunt indelen en een 13e maand!

  √ Werken in een multidisciplinaire omgeving en ondernemerschap wordt gestimuleerd.

  √ Je bouwt een internationaal netwerk op, je ontdekt de nieuwste trends in je vakgebied. En leert over (je eigen-) publicaties.

  √ Op basis van je individuele deskundigheid heb je een grote mate van vrijheid in je werk.

 • Reframe PhD
  Van aannames naar inzichten

  Mensen om Rik Gijsman heen vonden een PhD goed bij hem passen. Vooral vanwege het stereotype dat een potentiële PhD’er goede cijfers haalt - wat hij inderdaad deed. Voor Rik zelf was interesse in zijn onderzoeksgebied veel belangrijker dan cijfers: ‘Tijdens een PhD manage je vier jaar lang een volledig proces; dat vraagt meer van je dan alleen goed kunnen studeren.’

  Lees meer verhalen
 • Wat kun je verwachten?
  Onafhankelijk onderzoeker worden

  Je kunt veel doen en hebt veel vrijheid. Maar na vier jaar moet je je onderzoek presenteren. Hoe je dat doet, bepaal je grotendeels zelf.
  Je hebt motivatie en zelfdiscipline nodig. Een doctoraat is vooral moeilijk omdat het nooit af is. Elke vraag die je beantwoordt roept nieuwe vragen op. Dat is verleidelijk voor een nieuwsgierige wetenschapper. Je moet de grote lijn vasthouden en je onderzoek niet te groot maken.

  Lees meer op de TGS-website

Solliciteer vandaag nog bij de Universiteit Twente

Heb je een afgeronde masteropleiding? Dan is een PhD-programma dé springplank voor een prachtige carrière. Geselecteerde studenten krijgen een contract tot vier jaar aangeboden, bijvoorbeeld om cursussen te volgen en onderzoeksprogramma’s te voltooien. Zo’n PhD-programma omvat zowel onderwijs- als andere afdelingstaken. Divers? Zeker.