1. UT als werkgever
 2. UT-studenten

Een werkende UT-student zijn is echt geweldig

Iets waar veel studenten over nadenken, of zelfs mee worstelen, is de vraag of ze wel of niet naast hun studie moeten werken. Moet ik me concentreren op mijn lessen of moet ik een werkstudent worden? Nou, het goede nieuws is dat je niet hoeft te kiezen. Je kunt beide doen!

Werken als student

Alle studentenbanen & aanbieders in een overzicht

Ben jij op zoek naar een betaalde inhoudelijke studentenbaan in Enschede waarin je jezelf kunt ontwikkelen? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan bij de Universiteit Twente. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of jouw opleiding een student-assistent nodig heeft voor de uitvoering van een vak of de evaluatie van een vak. Daarnaast zijn ze ook regelmatig op zoek naar studenten die nieuwe leerlingen willen informeren en enthousiasmeren over hun studie tijdens de Open Dagen en de Student voor een Dag-dagen.

Ga direct naar een overzicht van alle studentenvacatures; 

Of bekijk de verschillende mogelijkheden op deze pagina. 

Ervaring is essentieel

begin met het opbouwen van je CV

 • Student Union
  Werk voor de Student Union

  De Student Union (SU) is een organisatie die de belangen van UT-studenten behartigt. Het doel van de SU is om studenten te ondersteunen om zo veel mogelijk uit hun studententijd te halen en om studenten te inspireren tot het behalen van ‘More Than A Degree’. Er zijn verschillende medewerkersteams binnen de SU die hier een bijdrage aan leveren. Deze teams bestaan uit in totaal 65 enthousiaste en gemotiveerde studentmedewerkers van verschillende studies, achtergronden en ervaringen.

  Als studentmedewerker bij de Student Union werk je samen met je team naar een doel toe. Daarnaast krijg je ook de ruimte om je eigen input te geven en om aan je eigen projecten te werken. Er is ook regelmatig onderling contact tussen verschillende besturen, commissies en diensten binnen de SU; en ook contact met de belanghebbende SU-bestuurders. Iedereen is op de hoogte van wat er zich afspeelt binnen het eigen werkgebied, maar ook daarbuiten. Het maakt niet uit of je deel bent van een commissie of bestuur, iedereen zet zich in voor elkaar en streeft samen naar ‘More Than A Degree’. Hierbij bevind jij je in de kern van het studentenleven.

  Ga naar SU vacatures
 • UT Studentenbanen
  Werken als student-assistent?

  Professoren en andere leden van de faculteit hebben vaak behoefte aan studentassistenten om hen te helpen bij diverse taken, zoals het assisteren bij colleges, practica, het geven van cijfers, enz. De inhoud van een job als student-assistent heeft altijd te maken met onderwijs en/of onderzoek. Een job als student-assistent is dus alleen weggelegd voor de faculteiten. Daar vindt immers onderwijs en onderzoek plaats. Eerstejaars studenten kunnen echter niet als student-assistent aan de slag! Als student krijg je bij een baan als student-assistent een UT Studentenbanen dienstverband.

  Algemene bepalingen student-assistenten
 • UT studentenbanen
  Werken als oproepkracht?

  UT-studenten kunnen ook worden ingezet voor andere kortdurende en tijdelijke taken waarvoor op afroep een beroep op hen wordt gedaan. De inhoud van een functie als oproepkracht heeft een algemeen karakter en is niet gerelateerd aan onderwijs en/of onderzoek. Het beschikbaar stellen van een functie als oproepkracht is zowel voor faculteiten als diensten mogelijk. Alle UT-studenten kunnen als oproepkracht aan de slag. Als student krijg je bij een aanstelling als oproepkracht een dienstverband via Driessen. Kijk voor meer informatie op de website van UT Studentenbanen.

  Website UT studentenbanen
 • Pre-University
  De leukste studenten bijbaan mét inhoud!

  Wie zijn wij en wat doen we eigenlijk? Pre-University is een actieve studentenorganisatie, want samen met zo’n 150 andere studentmedewerkers, VO-experts en een stafteam werk je aan de verschillende programma’s. Hiermee bieden wij een uitgebreide onderwijslijn aan voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs en activiteiten voor onderwijsprofessionals op het gebied van (docent)professionalisering. Denk hierbij aan toffe activiteiten waarmee we leerlingen willen inspireren en kennis laten maken met wetenschap naast het reguliere schoolprogramma.

  Denk hierbij aan workshops & masterclasses, maar ook leuke kampen of conferenties. Als Pre-U’er kun je in veel verschillende functies aan de slag. De een krijgt energie van persoonlijk contact met leerlingen of wil zich graag ontwikkelen in lesgeven, terwijl de ander meer een organisatietalent is. Je kunt onderdeel worden van een van onze themapoules en in de klas komen te staan, het AM-team versterken en de frontdesk op kantoor bewaken of onderdeel worden van het marketing- en communicatieteam en dus onze toffe activiteiten promoten. Kortom, mogelijkheden zat!

  Lees meer

UT Students jobs is de plek waar vraag en aanbod van werkzaamheden voor UT-studenten samenkomen