Een werkende UT-student zijn is echt geweldig

Iets waar veel studenten over nadenken, of zelfs mee worstelen, is de vraag of ze wel of niet naast hun studie moeten werken. Moet ik me concentreren op mijn lessen of moet ik een werkstudent worden? Nou, het goede nieuws is dat je niet hoeft te kiezen. Je kunt beide doen!

Werken als student

Alle studentenbanen & aanbieders in een overzicht

Ben jij op zoek naar een betaalde inhoudelijke studentenbaan in Enschede waarin je jezelf kunt ontwikkelen? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan bij de Universiteit Twente. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of jouw opleiding een student-assistent nodig heeft voor de uitvoering van een vak of de evaluatie van een vak. Daarnaast zijn ze ook regelmatig op zoek naar studenten die nieuwe leerlingen willen informeren en enthousiasmeren over hun studie tijdens de Open Dagen en de Student voor een Dag-dagen.

Ga direct naar een overzicht van alle studentenvacatures; 

Of bekijk de verschillende mogelijkheden op deze pagina. 

Ervaring is essentieel

begin met het opbouwen van je CV

 • Student Union
  Werk voor de Student Union

  De Student Union vertegenwoordigt de schakel tussen de behoeften en wensen van de Universiteit en haar studenten. Door veelvuldig contact met verschillende besturen, commissies en diensten van de UT; en contact met belanghebbenden van vertegenwoordigende portefeuilles, blijven alle partijen op de hoogte van wat er gebeurt met de studenten die zij vertegenwoordigen.

  De gemeenschap van de Student Union is een belichaming van de universiteit als geheel, met studenten van alle rangen en standen die degenen vertegenwoordigen met wie zij hun academische ervaring delen. Of het nu gaat om een bestuurslid of een commissielid, iedereen bij de SU speelt een rol in het vertegenwoordigen van de stem van medestudenten op beleidsniveau, en dat alles terwijl ze werken in het hart van het bruisende studentenleven.

  Ga naar SU vacatures
 • UTFlex (virtueel uitzendbureau)
  Werken als student-assistent?

  Professoren en andere leden van de faculteit hebben vaak behoefte aan studentassistenten om hen te helpen bij diverse taken, zoals het assisteren bij colleges, practica, het geven van cijfers, enz. De inhoud van een job als student-assistent heeft altijd te maken met onderwijs en/of onderzoek. Een job als student-assistent is dus alleen weggelegd voor de faculteiten. Daar vindt immers onderwijs en onderzoek plaats. Eerstejaars studenten kunnen echter niet als student-assistent aan de slag! Als student krijg je bij een baan als student-assistent een UT FLEX-dienstverband.

  Algemene bepalingen student-assistenten
 • UTFlex (virtueel uitzendbureau)
  Werken als oproepkracht?

  UT-studenten kunnen ook worden ingezet voor andere kortdurende en tijdelijke taken waarvoor op afroep een beroep op hen wordt gedaan. Dergelijke mogelijkheden zijn te vinden op de UT Flex 2.0 portal. De inhoud van een functie als oproepkracht heeft een algemeen karakter en is niet gerelateerd aan onderwijs en/of onderzoek. Het beschikbaar stellen van een functie als oproepkracht is zowel voor faculteiten als diensten mogelijk. Alle UT-studenten kunnen als oproepkracht aan de slag. Als student krijg je bij een aanstelling als oproepkracht een UT FLEX-dienstverband.

  Algemene bepalingen call-worker

UT FLEX is een applicatie van de Universiteit Twente waar vraag en aanbod van werkzaamheden voor studenten samenkomen.