1. Verhalen van UT'ers
  2. Geert Mentink

Geert Mentink

is Project Engineer en Projectleider bij het Techno Centrum voor Onderwijs en Onderzoek (TCO). Geert werd opgeleid aan de Hogere Technische School (HTS), waar hij Technische Natuurkunde studeerde. 

GEERT MENTINK, PROJECTLEIDER

“Ik heb vaak het gevoel dat ik aan het hobbyen ben, zo leuk is dit werk”

‘Ik werk sinds 1986 bij de UT, de eerste 20 jaar voor een fysica leerstoel , waar ik de analoge en digitale elektronica deed, en nu al 14 jaar bij het TCO. Omdat elk onderzoeksteam binnen de universiteit van ons ondersteuning kan krijgen zijn onze projecten technisch heel verschillend. Sommige duren een paar weken, andere een jaar. Je helpt wetenschappers echt vooruit met hun onderzoek. Ik heb nog bijna nooit meegemaakt dat ze niet blij waren met ons werk. Als projectleider overleg ik met de wetenschappers, niet alleen over de uitvoering, maar ook inhoudelijk en financieel.

EEN APPARAAT VOOR DE CLEANROOM

‘Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met een soort wasmachine voor wafers, een apparaat bedoeld voor de Cleanroom. Technisch heel uitdagend. Waar ik echt trots ben, als ik terugkijk op de afgelopen 30 jaar, is dat ik heb mogen meewerken aan de elektronica van de Twente Turbulent Taylor-Couette opstelling voor onderzoek naar lucht- en vloeistofstromingen. Een opstelling van drie bij drie bij drie meter, die nog steeds door promovendi wordt gebruikt. 

VRIJHEID

‘Wat ik ook fijn vind is dat je vrijheid krijgt om een project in te kleden zoals je zelf wilt. En er zijn altijd mogelijkheden om binnen de afgesproken uren en budgetten iets nieuws te proberen. Ik vind het werk heel leuk – zo leuk, dat ik regelmatig het gevoel heb dat ik aan het hobbyen ben.’