1. Verhalen van UT'ers
  2. Hans Hilgenkamp

Hans Hilgenkamp

"Binnen onze faculteit behoort het stimuleren van diversiteit tot de basis. Dat doen we vanuit het besef hoe belangrijk het is diverse teams te hebben. In een team met grote diversiteit, in alle opzichten, wordt vaak op een andere manier gewerkt. Vraagstukken worden op een andere wijze benaderd, waardoor nieuwe ideeën en inzichten los komen en de kans om iets nieuws te genereren wordt vergroot."

WELKOME OMGEVING

"We werken continu aan een heel sociale en collegiale cultuur, als basis voor diversiteit, zodat we een hulpvaardige en welkome omgeving voor iedereen creëren. We zoeken medewerkers die iets toevoegen dat anderen niet hebben. Voor ons gaat diversiteit daarmee verder dan gender: ook etniciteit en culturele achtergrond, maar vooral ook diversiteit qua persoonlijkheden. Daarmee krijgen we een mooie complementaire groep wetenschappers en ondersteunende staf."

“Voor ons gaat diversiteit verder dan gender: het gaat vooral om diversiteit qua persoonlijkheden.”          Hans Hilgenkamp, decaan Faculteit Science and Technology

TOEKOMSTGERICHT

"Maar ook voor onze studenten is diversiteit belangrijk, niet in de laatste plaats omdat ons werkveld wel wat meer diversiteit kan gebruiken. Door een mooie diverse samenstelling van onze vakgroepen, bieden we hen mogelijkheden samen te werken met mensen waarmee het goed klikt."