1. Verhalen van UT'ers
  2. Karin Pfeffer

Karin Pfeffer

"Door de jaren heen was ik vaak in een omgeving met meer mannen dan vrouwen, zowel in werk als studie. Dat heeft wellicht ook met het vakgebied te maken, dat doorgaans meer mannen aantrekt."

BEWUSTZIJN

"Diversiteit heeft nooit echt een rol gespeeld, al heeft de discussie over diversiteit me bewuster gemaakt van de noodzaak ervan. Nooit heb ik zelf ervaren dat mijn kansen afhingen van andere factoren dan inhoud. Ik kom uit een gezin met zowel broers en zussen, en als één van de jongsten heb ik al vroeg moeten leren voor mezelf op te komen."

"Er zijn veel ambitieuze vrouwen en toch lijkt het er op dat zij minder vaak de kans grijpen of kunnen grijpen. Verschillende aspecten kunnen daarbij een rol spelen. Het is belangrijk dat we met elkaar de juiste voorwaarden scheppen dat zij hun ambities kunnen waar maken. Daarmee kunnen we een drempel verlagen die nu soms nog wel gevoeld wordt. Maar vrouwen mogen nooit worden beoordeeld slechts om het vrouw zijn, uiteindelijk moet het wel om inhoud gaan."

“Er zijn veel ambitieuze vrouwen en toch lijkt het er op dat zij minder vaak de kans grijpen of kunnen grijpen.”          Karin Pfeffer, hoogleraar Infrastructuring Urban Futures

STERKER EN VEELZIJDIGER

"Ik ben van mening dat het fijn is als er een balans is in het team: dus niet alleen mannen en vrouwen, maar ook met verschillende culturele achtergronden. Daarmee word je een sterker en veelzijdiger team. Dat ervaar ik ook in mijn huidige afdeling, waar we een mooie diverse samenstelling hebben op alle niveaus."