1. Verhalen van UT'ers
  2. Quint Meinders

Quint Meinders

is Labmanager Rapid Prototyping Lab (RPLab) & Research Engineer aan onze Faculteit Engineering Technology. Hij werkt sinds 2016 bij de UT. Hij deed de hbo-opleiding Industrial & Product Design. 

LABMANAGER RAPID PROTOTYPING LAB (RPLAB) & RESEARCH ENGINEER

“Techniek, innovatie en vrijheid. Wat wil een techneut nog meer?”

‘Wat mij vooral aanspreekt in het werken bij de UT  zijn de enorme technische mogelijkheden en het bezig zijn met innovaties – en dat in combinatie met veel vrijheid. Dat zijn toch omstandigheden waarin elke techneut wil werken? Als ik iets ontworpen en gemaakt heb dat vervolgens echt werkt, haal ik daar veel voldoening uit. Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan hydraulische cilinders die 10 keer meer druk aan kunnen dan de gangbare alternatieven. Je bent op het scherpst van de snede bezig met echt relevante ontwikkelingen. 

WEDSTRIJDEN MET EXOSKELETTEN

‘Een goed voorbeeld is het onderzoek van professor Herman van der Kooij dat erop gericht is mensen met een dwarslaesie te helpen. Voordat ik bij de UT ging werken volgde ik de ontwikkelingen rond exoskeletten al; nu werk ik er zelf aan mee! Met een Twents/Delftse exoskelet is zelfs meegedaan aan een Cybathlon, een wedstrijd waarin het gebruik van geavanceerde technologische hulpmiddelen centraal staat, tijdens een internationale vakbeurs voor revalidatie in Duitsland. Ik heb daaraan meegewerkt, onder meer door de productie van een mechanische handwerking.

VAKANTIEDAGEN EN SPORTVOORZIENINGEN

‘Ik vind de UT een hele goede werkgever. De mogelijkheden en secundaire voorwaarden die je krijgt vind ik echt een pluspunt. Ik zit ruim in mijn vakantiedagen, er zijn sportvoorzieningen en ik heb veel mogelijkheid voor het volgen van cursussen.’ 

Online leren naast je werk? Bekijk ons Good Habitz platform