Universiteit Twente zoekt Young Professionals

Kom als ambitieuze young professional werken bij dé inclusieve, ondernemende people-first universiteit en geef jouw carrière een vliegende start.

Toptalent programma

Word klaargestoomd voor een topfunctie

Wil jij jouw energie, vernieuwende inzichten en aanpak inzetten om de meest ondernemende universiteit van Nederland, verder te ontwikkelen? Wil je meewerken aan een innovatie- en cultuurverandering binnen deze organisatie? Dan zoeken we jou! Als trainee bij faculteiten en bij beleidsdiensten van de Universiteit Twente (UT) denk en werk jij mee aan projecten in de dienstverlening aan onze studenten, onderzoekers en docenten van de universiteit én word je klaargestoomd voor een topfunctie, eventueel binnen de universiteit.

Julius Smit 

'Ik ben voor dit traineeship werkzaam geweest in de accountancy. Echter miste ik hier de dynamiek en impact die ik zoek in mijn werk. De universiteit is met haar complexiteit, diversiteit en maatschappelijke waarde een organisatie die goed aansloot bij mijn interesses.'

Carmen Landstra

‘Na het afronden van mijn masterstudie vond ik het lastig te bepalen naar wat voor soort baan ik op zoek was. Het leek mij ontzettend leuk om juist verschillende ervaringen op te doen, en er op die manier achter te komen wat bij mij past.

Sergej van holland (oud-trainee)

‘De twee jaar na je afstuderen is een belangrijke tijd om jezelf te ontwikkelen. Ik was al wat ouder dan de gemiddelde student, toch was ik nog niet uitgeleerd. Vooral omdat ik niet wist welk deel van mijn vakgebied mij het meest interesseert. Bovendien wilde ik praktijkervaring opdoen.'

Karin Dirksen (oud-trainee)

’Bijzonder was dat ik als trainee mee mocht werken in het Shaping2030-project: de ontwikkeling van de nieuwe visie, missie en strategie van de UT. Voor een beleidsmedewerker is het echt uniek om op dat hoogste niveau betrokken te zijn.'

Bas Penterman (oud-trainee)

‘De status van trainee geeft je vrijheid. Je hebt een ander perspectief en krijgt de ruimte om te zeggen wat je vindt. En je kunt ontdekken wat je leuk vindt. Waar word je blij van? Er zijn zoveel mogelijkheden aan de UT. Als trainee kun je overal een kijkje in de keuken nemen.’

Wat ga je doen dit traineeship bij de UT?

 • Tijdens het traineeship
  Rouleren tussen verschillende bedrijfsaonderdeln

  Tijdens het traineeship, van twee jaar, rouleer je twee keer tussen verschillende bedrijfsonderdelen (bijv. HR, Campus & Facilitair Management, Strategie & Beleid) en/of faculteiten (bijv. Engineering Technology of Bahavioural, Management & Social Science) binnen de UT. Projecten gedurende jouw traineeship variëren dan ook; van het bedenken, uitwerken en implementeren van nieuwe initiatieven, het meewerken aan beleidsplannen tot het verbeteren van bestaande processen. Door jouw scherpe blik en frisse aanpak, is de UT in staat om vernieuwende inzichten en ideeën toe te passen in haar bedrijfsvoering.

 • Voorbeeldopdracht
  Eenheid Strategy & Policy

  Twente heeft de ambitie uit te groeien tot een groene technologische topregio. De groei van de brede welvaart staat centraal. De regio zet in op talent, techniek, circulaire economie, bereikbaarheid en vestigingsklimaat. ROC van Twente, Saxion en de UT werken intensief samen met bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen aan slimme oplossingen voor actuele en toekomstige uitdagingen. De kennisinstellingen bundelen hun krachten om met hun onderwijs en onderzoek impact te maken voor Twente. Hun gemeenschappelijke drijfveer is de overtuiging dat technologie het verschil kan maken voor de ontwikkeling van een vitale regio. Hiermee geven ze een boost aan innovatie, digitalisering en ondernemerschap. Samen vormen ze dé Twentse hotspot voor kennis en innovatie in de regio. Volop kansen en uitdagingen in de regio, die de UT graag samen met haar partners Saxion en ROC aangaat. Het project heeft tot doel om de samenwerking tussen de drie kennisinstellingen (binnen bepaalde focusgebieden) te versterken om hun ambities ten behoeve van de regio te verwezenlijken. Het vaststellen van korte-, middellange- en lange -termijndoelen is van belang. Centraal staat de vraag waar focus nodig is en welke stappen / initiatieven zijn nodig om de krachtenbundeling te versterken . De vraag is ook in welke vorm de samenwerking bestendigd kan/moet worden om langjarig effect te sorteren. Er kan ook worden gekeken naar een specifiek thema (zoals energie) als vertrekpunt om de opdracht voor de trainee nog iets meer af te bakenen.

 • Voorbeeldopdracht
  Faculteit ITC

  In order to respond to changing market needs the faculty ITC is developing a stronger online teaching profile, aimed at life long learning, short courses and building global communities of geo-learners. An online platform (the Geo eAcademy) will be developed with integrated tools based on ITC experience in worldwide education and e-learning. The ambition is to do this together with ITC’s global partners. This platform should offer both free and paid high-tech geo content, in different, flexible forms to students from different parts of the world. It will include the development of new modules, courses and online tools, integration with the master’s programmes, resulting in online and hybrid formats taking e-learning in geo-information science & earth observation to the next level. This project is part of the long-term vision of the faculty (ITC’s mission and vision for 2020-2030).

Naast je eigen opdracht bij een dienst of faculteit zul je samen met je collega Young Professionals werken aan een gezamenlijke opdracht voor de UT in het kader van Shaping 2030, de nieuwe strategie.

Hoe ziet het ontwikkelprogramma eruit

Naast de opdrachten die je uitvoert voor jouw opdrachtgever zit je natuurlijk niet stil. Je volgt namelijk ook een ontwikkelprogramma dat door de UT zelf wordt uitgevoerd. Dit is een intensief programma dat je samen met de andere trainees volgt. Dit stelt jou in staat om het maximale te halen uit zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Neem contact met ons op!

Om jezelf aan te melden, voor meer informatie of vragen.