Pien Krottje, Young Professional trainee

'Toen ik de vacature voor het traineeship zag bij de UT was ik verkocht: dit zou mijn eerste officiële baan worden!'

Organisatie met maatschappelijke betrokkenheid

Na het behalen van mijn bachelor Bedrijfskunde en master in Human Resource Management was ik nog zoekende naar de juiste werkomgeving, moest het een productiebedrijf, startup, maatschappelijke organisatie of commerciële organisatie worden? Toen ik de vacature zag voor trainee bij de UT was ik meteen overtuigd: wat hier staat geschreven dat is wie ik ben. Ik wilde graag werken aan maatschappelijke thema’s, maar in welke rol precies was nog niet helemaal duidelijk. Met het onderzoek en onderwijs wat we hier doen aan de UT hebben we veel invloed op onze omgeving en de mogelijkheden voor het vinden van mijn juiste baan wilde ik graag verder verkennen.

Interne en externe partijen

In de afgelopen twee jaar heb ik gewerkt aan twee projecten, een groepsproject en daarnaast een ontwikkelprogramma. Het eerste project waar ik aan heb gewerkt heette ‘The campus as an ecosystem for (top)sport and talent development’. Dit project ging over het verkennen van mogelijkheden om atleten te faciliteren in hun duale carrière, onderzoek te verbinden met atleten en externe stakeholders en daarnaast had ik de kans om voor Sport Data Valley te werken als ambassadeur in Twente. In dit jaar heb ik veel met faculteiten en diensten gewerkt, maar ook met externe partijen zoals topsportclubs, zorgverleners en gemeenten. Het tweede project waar ik aan heb gewerkt heet ‘Together with and for a healthy region’. Het doel van dit project is om de mogelijkheden voor samenwerking binnen het thema gezondheid tussen het hoger-, middelbaar- en beroepsonderwijs te verkennen en dit om te zetten naar acties. Samen met onderzoekers en docenten van de verschillende onderwijsinstellingen ga ik het gesprek aan om kansen te verkennen maar ook barrières in kaart te brengen.

Doel bereikt

Het traineeship heeft mij veel geleerd over hoe een organisatie zoals de UT is georganiseerd, maar ook hoe belangrijk het voor de medewerkers van deze organisatie is om de maatschappij een stukje mooier te maken. Als je ervoor open staat om kansen aan te grijpen, bereid bent om je grenzen op te zoeken en vooral ontzettend veel wilt leren dan zou ik het traineeship zeker aanraden. Door het traineeship weet ik nu dat ik wil blijven werken voor een organisatie die wil werken aan maatschappelijke impact op het thema gezondheid.

Ga na de vacature