1. Verhalen van UT'ers
  2. Carmen Landstra

Carmen Landstra, trainee bij campus & facility management

'Je leert pas echt als je het direct in kan zetten in je dagelijkse werkzaamheden en door je dagelijkse werkzaamheden weet je pas echt wat je moet leren'

meerdere afdelingen

‘Na het afronden van mijn master Bestuurskunde met een specialisatie op Safety & Security, vond ik het lastig te bepalen naar wat voor soort baan ik op zoek was. Het leek mij ontzettend leuk om juist verschillende ervaringen op te doen bij meerdere afdelingen, en er op die manier achter te komen wat bij mij past. Die mogelijkheid vond ik in het Young Professional programma van de UT. Ik vind het waardevol dat ik verschillende projecten kan oppakken en daarnaast mezelf kan blijven ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak door het ontwikkelingsprogramma dat ons aangeboden wordt. Met als doel om erachter te komen waar mijn krachten liggen en wat ik leuk vind, maar ook waar mijn ontwikkelingskansen liggen. Toen ik als student mijn opleiding volgde aan de UT had ik geen idee van de omvang van de organisatie. Ik was juist erg benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij de UT en door het traineeship zie ik pas echt wat voor activiteiten er allemaal op onze mooie campus plaatsvinden (en daarbuiten) waar we als UT-gemeenschap keihard voor werken. En toch, ondanks de omvang, heerst er een gemoedelijke en vriendelijke sfeer wat het werken erg prettig maakt. Een ‘hé hoe gaat het? Hoe was je vakantie?’ maar ook een ‘We moeten nu wel echt een knoop doorhakken. Kan jij er voor zorgen dat dit morgen af is?’.

Intensief programma

‘Als Young Professional volg je een intensief programma van twee jaar waarin je na een jaar rouleert naar een andere opdracht. In het eerste jaar ben ik betrokken geweest bij het Knowledge Safety Team op de UT. Hier ben ik aan de slag gegaan met een bewustzijnscampagne en heb ik mij beziggehouden met een beleidsstuk. In het tweede jaar heb ik samen met een groep enthousiaste collega’s gewerkt aan een gesprekstool om de digitale ontwikkelbehoefte van medewerkers in kaart te brengen zodat ze op die manier heel gericht met hun eigen ontwikkeldoelen op digitaal vlak aan de slag kunnen. Samen met twee trainee collega’s heb ik in het kader van een universiteit breed vraagstuk omtrent Community Building een handboek geschreven die gebruikt kan worden door de gehele UT-gemeenschap.  Als starter op de arbeidsmarkt heb je weinig tot geen ervaring, en de werkzaamheden in alle beide projecten waren voor mij compleet nieuw. In het ontwikkelprogramma staat persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal en de trainingen volg je onder begeleiding van ervaren professionals. Leren door te doen kreeg voor mij een compleet nieuwe betekenis en als ik merkte dat het voor mij waardevol zou zijn om een cursus, workshop of masterclass te volgen om bepaalde kennis en kunde bij te spijkeren, dan waren daar vele mogelijkheden voor.

Klaargestoomd voor de toekomst

‘Door de opzet en inhoud van het Young Professional traineeship bij de UT sta jij als persoon centraal in jouw traject. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik nu goed weet welke werkzaamheden mij energie geven en welke werkzaamheden minder goed bij mij passen. In combinatie met inzichten uit het ontwikkelprogramma en gesprekken over mijn vervolg loopbaan heb ik nu een veel duidelijker beeld in welke richting ik mij professioneel verder wil ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om al mijn ervaringen en alles wat ik geleerd heb tijdens het traineeship, in te kunnen zetten in mijn volgende functie.

Het traineeship is een echte kick-starter van je carrière! Ben je net afgestudeerd? Dan wil ik je zeker aanraden om te kijken of het Young Professional traineeship iets voor jou is!

Ga na de vacature